Hetty Site

Pompoen

30 september–‘Of wil je er ook eentje hebben?’, vroeg ik laatst aan Rob toen hij een blik wierp op de enorme pompoenen die in mijn tuintje groeien. Ze hebben intussen het grootste deel van de tuin overwoekerd maar ik vind ze mooi. Nu nog lekker. ‘Nee’, zei Rob, ’ik hou er niet van’. Dat hoor ik meer over pompoenen. Ik heb al eens soep gemaakt. De eerste pan smaakte wel aardig maar de tweede keer had ik er andere kruiden bij gedaan en was het minder. Je moet er ook Marokkaanse kruiden bij doen, werd me al aangeraden. Ik dus naar de toko en vroeg er om. ‘Het is voor de pompoenen’, voegde ik er aan toe. De vrouw begon te stralen en raadde me aan om de plakken pompoen met de kruiden en wat olijfolie onder de grill te leggen. ‘Jam jammie’, deed ze.
Dat hebben we vandaag gedaan, plakken gesneden en onder de grill. Ze zijn snel klaar en inderdaad met de kruiden smaakt het heel aardig. Ik had echter pas een kwart van de pompoen gebruikt en besloot de pompoensalade te maken die in Landleven staat deze maand. Zondag hebben we Gemeentezondag in de Schepershof met een lunch en ik had ingeschreven om een salade te maken. Er zit behalve pompoen ook appel, ui, paprika, abrikoos, bieslook, rozemarijn en geitenkaas in, alles fijn gesneden. Even wat olijfolie en balsamico azijn er op en dan proeven. Wij hebben het goedgekeurd, nu de Schepershof gangers nog.