Hetty Site

Werken aan liefde?

“Zo zie je er anders niet uit”, zei een mede aqua jogster terwijl we na afloop van onze inspanningen in het bad een praatje maakten onder de douche Ik had opgebiecht dat ik in mijn 80e levensjaar ben. Zoiets mag ik graag horen en deed me denken aan een van de schaarse verwenmomenten wat jaren terug bij Salon Els.

“Nou… je huid ziet er nog goed uit. Ik zie helemaal geen rimpels of zo. Doe je je wenkbrauwen zelf… helemaal goed. O… en je wimpers hoeven ook niet geverfd”.
Ik was het verjaardagscadeau van de kinderen aan het besteden. Jazeker bij Salon Els.
Het werd een compleet verwenpakket. Het harsen was even wat minder, maar daarna kreeg m’n toen 65 jarige gezicht een echte opknapbeurt inclusief scrubben, masker en massage. Heerlijk!
Ze leerde me ook hoe ik me op een subtiele manier op kon maken en opgefrist kwam ik weer thuis. Dan denk je natuurlijk dat iedereen het aan je ziet.

Nee hoor… dat viel tegen. “Foi wat bu’j late”, sprak Wim die keer. En toen ik over de complimenten begon die Els over m’n gezicht zei, voegde Mark er aan toe: ”Je was er zeker voor de eerste keer…. Klantenbinding hè”. Met dat stel …. daar moet je nou de oorlog mee winnen. Maar ik zie het zelf wel en ik ga beslist over een paar maanden nog eens, bedacht ik me toen.
Die zomer waren we daarna op camping De Boomgaard. Johan en Joke waren net  terug van hun weekje Beieren. Joke had de koffie al klaar en vanuit de tuin zwaaide ze met iets wits om ons te roepen. “Kiek es an. Dee zwaait al met de witte vlagge”, zei Johan gevat. “Dee gif zich aover”. Ik kreeg voor m’n verjaardag zelfs nog een prachtige Mexicaanse stenen eend voor in de tuin. Ik bedenk nu dat die eend zeker mee moet naar onze nieuwe woonplek straks.
Er liggen altijd tijdschriften in de recreatieruimte. Ook het blad ‘Vrouw in de regio’. Er stond een aardig artikel in over relaties. Marga Jansen geeft workshops aan stellen: Werken aan liefde.
Nou heeft onze relatie al heel lang stand gehouden èn met plezier, gevormd door lief èn leed maar soms denk je dat er misschien méér uit te halen valt. Dus las ik Wim wat tips voor. Misschien hebben jullie er ook wat aan:
-Kijk elkaar regelmatig in de poppetjes van de ogen.
-Maak door de dag heen lichamelijk contact: aai over de bol, arm om de schouders
-Geef eens een compliment, ook voor vanzelfsprekende zaken.
-En het allerbelangrijkste: maak tijd voor elkaar.
Die eerste twee ….daar had hij geen moeite mee!