Weblog2

Zondag, 20. Mei 2018 - 22:24 Uur
En opnieuw...

Hier is er nog een zusje Groot Nuelend in een jurkje van dezelfde bloemetjesstof.
En ook hier is vader Hendrik Jan l. er bij. Hij kon hier nog geen vermoeden hebben dat later zijn dochter en haar zoon 5 jaar lang samen naar school zouden fietsen.
Ik vermoed dat het hier 1933 is.

Zondag, 20. Mei 2018 - 22:16 Uur
Ook hier

Ook de meisjes van Groot Nuelend konden er wat van. Ook zij maakten mooie creaties van dezelfde stof. Tante Jo wist hier indertijd nog over te vertellen.
Hier staat onze vader Hendrik Jan nog naast Riek Groot Nuelend l. Vroeger nooit geweten dat die nog een blauwe maandag verkering hadden.
Ze zijn hier op bezoek bij Hendrik Jan Groot Nuelend en zijn vriend Gert Bloemendaal die in militaire dienst zaten( of moet ik zeggen: lagen)

Zaterdag, 19. Mei 2018 - 13:33 Uur
De zussen

Wanneer zou deze genomen zijn. Ik schat 1928/29. Opa had zijn eerste fototoestel toen en werden alle gelegenheden vastgelegd.
De zes zussen Eggink in zomertenue, allemaal dezelfde stof voor hun outfit. Er zijn twee verschillende modellen genomen. De oudsten met lange mouw en Jo en Mies met een zomers kort mouwtje.
Hanna was degene die uitstekend kon naaien en zal er de hand in hebben gehad. Ze hebben vast korting gekregen voor zo'n flinke lap stof. En natuurlijk werd er vroeger meer kleding zelf gemaakt dan tegenwoordig. Toch leuk! Niet dan?

Boven van l naar r.: Dina, Dika en Hanna.
Onder: Heintje, Mies en Jo

Toch lijkt het dat Jo het niet erg naar de zin had. Toen kenden ze ook al pubers, denk ik, al kenden ze dat woord toen nog niet!

Woensdag, 9. Mei 2018 - 14:01 Uur
1929- Fam. Eggink op de Boskamp

Ineens zie ik dat dit een speciale foto is. Even was Herman terug uit de USA en moet vanzelf de hele familie vereeuwigd worden. De laatste keer dat dit gezin voltallig op een foto staat.
In 1938 zal Dina dat vreselijke ongeluk krijgen en overlijden.
In 1946 zal Hendrik Jan overlijden aan de gevolgen van een motorongeluk. Daarna komt Herman opnieuw naar huis. Hier zal hij 25 zijn.

Achterste rij: Heintje, Hendrik Jan, Herman, Dika, Dina en Hanna
Daarvoor Jan, Jo en Mies. Bram naast opoe

Vrijdag, 4. Mei 2018 - 09:50 Uur
Vriejheid

september 1942, de grote dag voor Hendrik Jan Eggink en Coba Bijenhof. Vooraan, het meest linkse meisje met de witte strikken in het haar is Ellie Sanders.

Opa vertellen aover de Duutsers dee Vorden binnenrejen met hun grote tanks en marcherende soldaoterie. De Duutse soldaoten zongen: Und wir fahren… und wir fahren.. und wir fahren gegen Engeland. En verzet was enkel een zachjes: ’Plons plons plons… ’, dee opa nog efkes nao.
Later heuren ik dat mien va as de Duutse jonge soldaoten eier kwammen halen der stiekem een kalkei tussen had estopt, as een stillekes verzet.
Een enkele keer sprongen der Engelse piloten uut de trein vlak veur station Vorden en verstoppen zich in de rogge bi-j ons op ’t land. Dan werd ome Sjoerd d’r bi’j ehaald, den kon Engels, en va en ome Sjoerd repen de piloten: ‘We are friends, we are friends’, maor zee kwammen der neet uut. ’s Aovens kloppen de piloten zachjes an biej een buurman en laot dee noe net van de NSB wean.
’t Joodse logeetjen van opa en opoe uut Barchem, Ellie, werd opehaald en hef et kamp neet aoverleafd.
De radio werd in ’t heuj verstopt, zo konnen ze radio Oranje kriegen. O o.. as de moffen dat deur hadden. An ‘t ende van de oorlog werden de moffen bange en gingen ze der met peerde vandeur, soms met ’t vulleken der bi-j. Bi-j ’t Timmermanshuus ok. Toen Wim van 15 jaor dat heuren ging e der achteran al reep zien moe nog zo hard van:’ Wim neet doon, Wim neet doon, de moffen schiet oe nog neer’. Wim kreeg de geronselde peerde in Zutphen in ’t oge, sprong op hun eigen en ree zo zonder zadel of iets op huus an. Hee had geluk.
Ik heb et allemaole van heuren zeggen, daorum bun ik bli-j dat wi-j noe in dit land in vriejheid könt laeven.


Oudere bijdrage

Aanmelden