Weblog2

Zondag, 28. November 2021 - 19:58 Uur
Rust

Over rust gesproken. Tussen de familiefoto's op de cd-rom van Joop kom ik deze tegen die een bijzondere rust uitstraalt.
Hendrik Jan Groot Nuelend melkt de koe die gewoon los in de wei staat. Het is niet eens zijn eigen koe want tante Jo die aan het eind van haar leven alle foto's in haar boek beschreef meldt dat hij bij Breukink in Leuvenheim deze koe melkt. De koe is blijkbaar wel wat gewend want de jongen op de pony kan gewoon in de buurt komen.

Zaterdag, 27. November 2021 - 14:29 Uur
Mies en Bram

Hoewel de vorige foto bij de fotograaf kwalitatief veel beter is dan deze vind ikzelf dit plaatje bij huis meer zeggend.
Mies met haar pop en Bram heeft zijn arm om het zwarte hondje dat ik op meer foto's uit de begintijd van de camera tegenkom.
Uit het album van Hanna die veel van deze foto's maakte.

Zaterdag, 27. November 2021 - 14:26 Uur
De jongsten

Mies, Bram en Jan, de jongste drie van de Boskamp. Nog voordat ze zelf hun eerste fototoestel kregen werd deze officiële foto bij de fotograaf gemaakt. Ze staan er keurig op. Mies heeft vast en zeker papillotten in het haar gehad de nacht ervoor en hier houdt ze heel beschermend haar arm om de kleine Bram. Hij zou het nösdölleke blijven.

Zaterdag, 27. November 2021 - 10:35 Uur
Dina en Jo

Ja, dezelfde als het als jongens verklede stel voor toneel op een vorige foto. Hier hebben ze waarschijnlijk net hun vlechten afgeknipt en staan hier met gelijke kapsels te pronken. +/- 1936

Zaterdag, 27. November 2021 - 10:32 Uur
Nu echt aan het werk

En zo mocht ze later al mee voor de ploeg( ik denk met haar moeder. Jan zou later verder boeren op de Boskamp. Herman, de oudste, is dan al in 1925 geëmigreerd naar Iowa om daar ook boer te worden. Dat zag hij hier als oudste van 10 niet echt zitten. Het is hem gelukt en zou op oudere leeftijd zijn memoires schrijven: Goals in life.

Oudere bijdrage

Aanmelden