Weblog2

Maandag, 10. December 2018 - 12:49 Uur
De schaapherder

De schaapherder kwam voorbij bij de Jaeger en bleef een paar weken in de buurt met zijn kudde. Ook tante Bartje, opoe voor de kleinkinderen, is nog te zien op de achtergrond.

Zaterdag, 8. December 2018 - 11:39 Uur
Tante Bartje

Tante Bartje was ze voor ons, de schoonzus van opa Johan. Ik heb haar zelf niet vaak gezien, maar wel vaak over haar gehoord. Ze was geliefd door haar eigen gezin maar ook door heel veel anderen. Ze wordt door opa in zijn Brieven uit Barchem vaak genoemd, net als zijn broer Hendrik die al vrij jong overleed.
Deze foto werd op Facebook het meest gewaardeerd , meer dan alle andere foto's uit de oude koffer van opa Hendrik. Ik denk dat het veel herinneringen heeft opgeroepen bij familie en bekenden. Zo ook bij mij.

Maandag, 3. December 2018 - 17:29 Uur
Bij Bernard, ook in Indiana

Ook hier is oma Bartje er bij. Waarschijnlijk in dezelfde tijd dat baby Roy geboren werd bij Antoon en Bertha. Ze draagt in elk geval dezelfde jurk.

Maandag, 3. December 2018 - 14:49 Uur
Indiana

Antoon en Bertha Eggink van de Jaeger vertrokken in 1956 met 8 kinderen naar Indiana USA. Wat later werd Roy geboren, de 9e.
Broer Bernard was hen al bijna 10 jaar ervoor al voorgegaan. Die was een soort supermarkt begonnen. Antoon was timmerman en begon daar een eigen bedrijf. Oma Bartje is hier op bezoek en is er bij wanneer de nieuwe baby aan de kinderen wordt getoond.
Ik kijk ineens naar het haar van de meisjes en zie de krullen aan de onderkant van het haar. Zo werden vroeger op de haar ook bij Diny en mij krullen gemaakt met rolletjes papier, papillotjes genoemd, waar het haar omheen gerold werd en daarna met elastiekjes vastgemaakt.
Bij Diny was het niet eens nodig. Die had krullen van zichzelf en bij mij zal het niet veel geholpen hebben

Zaterdag, 1. December 2018 - 22:58 Uur
De koffer

Er is nu meer belangstelling voor de inhoud van de oude koffer van opa Hendrik van de Jaeger. Ik ging voor de heel oude foto’s maar voor Patricia is er vast nog veel meer herkenning. Patricia wilde ook wel eens neuzen. Ze heeft zelfs plannen om een echt fotoboek samen te stellen. Maar hoe krijgen we die oude koffer weer die kant op.
Ze heeft geluk. Morgen gaan we naar Eefde om afscheid te nemen van Abbie, één van de nazaten van Herman Eggink die als eerste in de familie Eggink de oversteek wilde maken. In 1925 vertrok hij naar Zuid Dakota en later naar Iowa en werd daar een succesvol farmer. Hij trouwde met Nettie van Heuvelen. Haar ouders waren wel afkomstig uit Nederland en ze sprak het Nederlands wel. Maar ze besloten dat hun vier kinderen Amerikanen moesten zijn waardoor die nu jammer genoeg geen Nederlands kennen.
Abbie is al weer een achterkleindochter van Herman en een kleindochter van Curtis en Berdena. Ze heeft, na een half jaar studie aan een internationale Hogeschool in Den Haag, 7 jaar in Amsterdam gewerkt maar kiest nu voor meer contact met haar familie in Minnesota. Haar toekomstige man, afkomstig uit Australië, gaat mee om zich daar met haar te vestigen.
Dus… Patricia weet waar ze die bijzondere koffer kan ophalen. En dat gaat ze doen!

foto: Dit lijkt mij nog een foto waar Hendrik en Bartje beiden opstaan. De andere familieleden ken ik niet.

Oudere bijdrage

Aanmelden