Weblog2

Zondag, 1. December 2019 - 13:01 Uur
Vrogger 3

nze gastvrouw bij deze fotosessie van zoon Wim is tante Riek. Toen we nog klein waren en de familie Harwig nog in Zutphen woonde, noemden we haar tante Riek uut Zuffen.

Mama noemde haar altijd Rika. Van tante Riek ging een natuurlijke rust uit. Ze ging zo stilletjes haar gang.

In Zutphen heb ik wel eens bij hen gelogeerd. Ze hadden een winkeltje tegenover hun huis aan de van Hasseltlaan waar ze zakjes zwart op wit verkochten voor 5 cent per stuk. Daar was ik gek op. Met Jaap ging ik vliegeren daar achter waar nog vrije ruimte was. Hermien en Coba vonden het maar wat fijn dat ze weer in Vorden kwamen wonen.

Ik weet niet precies in welk jaar Wim geboren is maar in elk geval na mijn broer Johan - 23-december 1953-, want tante Riek kon de zwangerschapsjurk van zus Coba verder dragen.

Op mijn 10e verjaardag kreeg ik nog een pop, een echte Schildpadpop. Van tante Riek kreeg ik er een mooi jurkje bij. Ik zou niet weten waar die pop gebleven is. Ik denk verdwenen bij de opruiming toen pa en mama naar Vorden verhuisden in 1978. Ik herinner me iets dat Johan toen zei dat we boven op zolder de boel maar moesten komen uitzoeken. "Anders geet de brand d'r in." Ach.. .. heel goed hebben we niet gekeken. We hadden toen wel meer aan ons hoofd èn een stel opgroeiende jongens.

Je ziet op de foto dat de borrelhapjes van stukjes kaas en plakjes worst toen al favoriet waren.

Zondag, 1. December 2019 - 12:58 Uur
Vrogger 2

Dan de tweede foto: Pa en oom Wim Bijenhof op de verjeurdag bie'j de Harwigs, netjes in't pak met stropdasse zoas dat heur'n in dee tied.

Zollen dee beiden et aover de beeste hemm'n of aover et heuj dat in de polder genog te kriegen is. Of de melkpries waor ie'j in dee tied neet aover konn'n klagen.

Pa had net zien nieje melkstal 'ebouwd die later lange in gebruuk was bie'j Johan en Joke.

Op de verjeurdagen bie'j de Harwigs en de Aartsens waar'n zie'j de enige boeren. Dat maken ok niks uut want beiden konnen ze aoveral aover metpraoten. Maor toch….'t Pröt toch makkelijk a' j zo bie'j mekare zit. Oom Wim kon altied zo mooi een betjen achterovergeleund zitten met zijn ogen iets dichte . Dan kwam d'r wat.... jao dan had e wat te vertell'n...

Zondag, 1. December 2019 - 12:56 Uur
Vrogger...

Ooit stuurde neef Wim Harwig een paar foto’s van dia’s uit de tijd dat onze ouders hun verjaardagen vierden. Het viertal van de Haar is dan compleet met aanhang natuurlijk. Ze woonden ook alle vier in Vorden en omstreken. Ik vermoed dat het op een verjaardag is van oom Jaap begin oktober want de dames hebben hun korte mouwen nog. Tante Riek was op 2 januari aan de beurt en dan zullen ze toch hun winteroutfit uit de kast hebben. Wim denkt dat het hier 1973 of ’74 is toen hij op de Zeevaartschool zat.

Op deze eerste foto zie je drie van de vier (schoon) zussen op een rijtje. Mama is net wat aan het zeggen en tante Hermien zit al klaar met het mondje om in te vallen. Als deze twee bij elkaar waren dan wist je het wel. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk. Tante Janna en tante Riek waren meer van het rustige soort.

Maandag, 25. November 2019 - 20:02 Uur
Van klompen tot kangaroos 20

Foto: Trix zit veilig!

Ruud deelt zijn mails netjes in met nieuws over farm, weersgesteldheid, zichzelf en ander nieuws.Dat laatste is heel breed en laat zien dat hij de toestand in de wereld goed bekijkt.
Net als in Nederland de afgelopen hete zomers moet je geen kinderen in de auto laten. Het is in Australië zomer en pas zijn er al een paar kinderen van 1 en 2 jaar oud overleden die in de auto waren gelaten. In Australië is het zelfs strafbaar.
Dan de quad bike. Er zijn weer twee boeren verongelukt die met een quad over de kop sloegen.
De Australische regering heeft een wet ingediend dat het verplicht is om ‘roll over bars’ op de quad bikes te installeren. Dit jaar zijn er al 15 doden te betreuren, meeste kinderen.
Net zoals die werd ingesteld voor tractors.1975? De nieuwe wet wordt in 2020 van kracht. Ruud heeft zelf 2 quad bikes de een heeft roll bars de ander niet.
Laatste bericht van Melbourne:
De man die de Nederlandse vrouw van 25 op de fiets dood reed met een gestolen auto en onder invloed van drugs heeft 11 jaar gekregen met 20 jaar geen rij bewijs!

Maandag, 25. November 2019 - 19:43 Uur
Van klompen tot kangaroos 19

Ruud legt uit:
Op de foto zie je rechts mijn oude buurman Kevin, hij woont nu in Bendigo.
Op de voorgrond Shannon, wol sorteerder, en Jakob de derde met zijn twee kleinzonen.
Links is de wolpers, welke de wol in balen perst van 200 kg.

Oudere bijdrage

Aanmelden