Weblog2

Donderdag, 23. Mei 2019 - 18:00 Uur
Bewaard

Dit moet bewaard worden voor het nageslacht, zullen opa en opoe gedacht hebben.Ze gingen samen met de drie jongsten naar de fotograaf. Ik denk 1925 of 26.
Van l. naar r. Mies, Bram en Jan. Misschien werd Mies toen nog Mina genoemd, maar Mies paste waarschijnlijk beter bij dit sportieve levendige meisje. Ze is mooi aangekleed en heeft vast papillotten in het haar gehad, het krult tenminste en dat ben ik bij andere meisjes van de Boskamp niet tegen gekomen. Op de Jaeger was ook een Mies. Vlak hierna kwam de eerste fotocamera op de Boskamp en daardoor hebben we ook een aantal heel ontspannen foto's van het echte leven op de Boskamp.

Vrijdag, 17. Mei 2019 - 20:57 Uur
Mies

Tussen de foto's die ik per mail toegestuurd kreeg van Ton Heekelaar, een collega jachtopziener en vriend van Gijs en Mies, is dit mijn favoriete.
Ik zie een gelukkige Mies met haar beide zonen. Hier wonen ze op de Valkenberg midden op de Hoge Veluwe. Onze moeder was gek op schoonzus Mies, een sportieve opgeruimde vrouw. Toen ze ergens in oorlogstijd haar zus Heintje meehielp in haar uitbreidende huishouding kwam er een jonge vrijgezelle jachtopziener als kostganger bij Koos en Mies in huis. 'Daar zit geen vrouwenvlees aan', moet Heintje gezegd hebben. Maar toen had Gijs Mies nog niet gezien.
Nooit vertelden ze later deze jongere collega en huisvriend over de derde zoon Sivertje die zo jong overleed. Pas toen ik het hem terloops over de kleine Sivert schreef, begreep hij de tranen van Mies toen hij met zijn vrouw met hun eerste baby bij haar in het ziekenhuis kwam. Mies was al erg ziek en had gevraagd om de baby en i.p.v. blijdschap om de gezinsuitbreiding was ze heel emotioneel geworden.

Vrijdag, 3. Mei 2019 - 21:17 Uur
Tries van Veldhuizen

Een tijdje geleden kreeg ik een paar foto's toegestuurd van Berdena. In het handschrift van oom Herman staat op de achterkant geschreven: Jan/ Jen/ Gem en Tries van Veldhuizen. Het is de broer van onze oom Gijs met zijn vrouw. Ik heb ze zelf nooit ontmoet maar dat het broers van elkaar zijn is heel duidelijk.
Dank je wel Berdena.

Dinsdag, 30. April 2019 - 17:51 Uur
Ontdekkingsreizigers

Lewis en Clark probeerden de weg naar de Pacific te vinden, 1804- 1806. De Mid West was nog ongerept.
Halverwege de Black Hills maakten we een stop en keken rond in een soort museum

Woensdag, 24. April 2019 - 18:33 Uur
De Indiaan

Een nazaat van Crazy Horse. Hij vertelde ons over de belangrijke dingen in ieders leven. Hier woonden de Lakota Indianen. Ze werden verbannen vanuit de Black Hills vanwege het goud dat hier gedolven kon worden.

Oudere bijdrage

Aanmelden