Weblog2

Maandag, 14. Januari 2019 - 18:15 Uur
Berdena en Curtis

In 2015 bezochten Curtis en Berdena ons. We lieten ze de sfeer van Drenthe proeven èn van Hattem. Dat werd gewaardeerd.

Woensdag, 2. Januari 2019 - 14:04 Uur
Herman en Nettie

Herman, Nettie, Harold, Charlie en Berdena voordat Henry geboren werd. De ze foto werd gekoesterd op de Boskamp

Zaterdag, 22. December 2018 - 13:11 Uur
Charlie

foto 2012: Amanda, Charlotte, Leone en Charlie en ervoor Jacob, de zoon van Leroy.

Vanmorgen kwam het bericht dat onze neef Charlie is overleden. Charlie is de tweede zoon van oom Herman die zijn toekomst als boer in Iowa opbouwde. Charlie werd zelf geen boer, hij koos te technische kant. Maar zijn zoon Leroy boert nog steeds en op die boerderij was hij vaak te vinden als ondersteuning. Charlie was geliefd bij iedereen.
Het was mooi dat Luella en Harold ons in 2012 meenamen naar Charlie en Leone tijdens onze geweldige vakantie met Curtis en Berdena, Luella en Harold. Ze waren daarvoor net terug van een vakantie naar Alaska en we bewonderden hun prachtige natuurfoto's.
Ik denk dat Charlie het talent wat betreft die techniek van opa heeft geërfd want overal zag je pronkstukken van zijn hand. Zo is dat talent ook verder terug te zien bij meer kleinkinderen, in elk geval bij Joop en Wim Groot Nuelend, Anton Voortman en Jan Kettelarij, allemaal uitvinders en techneuten.
Jammer, ik heb het niet.

Donderdag, 20. December 2018 - 21:49 Uur
Kerstwens

Ben Wullink had me al eerder informatie gestuurd over de fam Antoon Eggink die in 1956 emigreerde naar Indiana USA. Deze kerstwens kwam hij tegen in het Contact december 1956.
Leuk om te zien en attent van Ben om dit te delen!

Dinsdag, 11. December 2018 - 13:00 Uur
Echte liefde

Huwelijksjubileum in Indiana en ook neef Herman kwam over uit Iowa.

Van onze familie was Herman de eerste die de oversteek waagde naar de andere kant van de oceaan. Hij wilde boer worden in Amerika en dat werd hij in Iowa. Toen hij uiteindelijk mocht van vooral opoe, opa vond het meteen al een goed idee, vertrok hij in 1925. In 1929 kwam hij weer even terug maar daarna was het pas weer na het overlijden van Hendrik Jan in 1946 dat hij opnieuw naar huis kwam.
Van de neven en nichten van de Egginks van de Jaeger volgde Bernard in 1948, ook eerst naar Herman in Iowa. Hij had al wel verkering met Riek Waenink en 4 jaar later volgde ze hem naar Indiana waar hij zich intussen gevestigd had met een kruideniersbedrijf. Vier jaar! Als dat geen echte liefde is. Hun kinderen zijn daar ook allemaal geboren.
Daarna kreeg ook Antoon, de oudste, het avonturenvirus te pakken. Was wel even wat anders om met het hele gezin van vrouw en 8 kinderen die stap te wagen. Maar in 1956 in Indiana stond Bernard hem al op te wachten. Antoon en Bertha hebben daar een goed bestaan opgebouwd met een timmerbedrijf, mèt de 9 kinderen die er intussen waren.
Aan de foto’s te zien in die grote oude koffer van opa van de Jaeger is er altijd goed contact gebleven en wat te zeggen van de reünies die om de zoveel jaar op de Jaeger worden gehouden.
Hoe ik dit allemaal weet? Pamela, de jongste van Bernard en Riek, heeft me dat geschreven. Nu begrijp ik ook de bijzondere band die er was tussen Bernard, Riek en Herman en Nettie.

Oudere bijdrage

Aanmelden