Hetty Site

Weblog2

Apotheek van Mourik

De Vordense Apotheek op een mooie plek midden in het dorp waar apotheker van Mourik de scepter zwaaide. Het prachtige woonhuis is aan de linkerkant terwijl de apotheek in het rechter gedeelte was gevestigd.Natuurlijk moet hij ook gefilmd en hier

Lees Meer »

Geen idee

Ik heb geen idee wat deze beste man vervoert. Het moet ook bij de melkfabriek vandaan komen, maar wat zit er toch onder die witte zakken? Zouden het kannen melk zijn die tegen de zon beschermd werden door die witte

Lees Meer »

En dan Vorden rond

En natuurlijk ging de gewone melkboer met zijn melkkar Vorden rond bij zijn vaste klanten en kon hij de melk precies afgepast leveren met zo’n litermaat achteraan zijn kar.

Lees Meer »

De Melkfabriek 2

Volle bussen worden bij de boeren gehaald en de lege weer mee teruggenomen. Soms werd er ook kaas en boter weer meegebracht.

Lees Meer »

De directeur…

De film bevat natuurlijk vele notabelen van Vorden en hun omgeving en dit is volgens mij de directeur van de Zuivelfabriek die net de deur van de fabriek uit komt.

Lees Meer »

Tja…

Tja… hier kun je wel wonen als je directeur bent van de Vordensche Zuivelfabriek, in de volksmond de Botterfabriek genoemd.

Lees Meer »

Emsbroek 3

De mevrouw uit de winkel van Emsbroek komt met touwtjes aan om de pakketjes veilig te kunnen vervoeren. Een ouderwetse service. Wim las pas nog op de Achterhoekse spreukenkalender:Dee goeie olde tied toen de mensen et zo slech hadden.

Lees Meer »