Hetty Site

Weblog2

De Melkfabriek 2

Volle bussen worden bij de boeren gehaald en de lege weer mee teruggenomen. Soms werd er ook kaas en boter weer meegebracht.

Lees Meer »

De directeur…

De film bevat natuurlijk vele notabelen van Vorden en hun omgeving en dit is volgens mij de directeur van de Zuivelfabriek die net de deur van de fabriek uit komt.

Lees Meer »

Tja…

Tja… hier kun je wel wonen als je directeur bent van de Vordensche Zuivelfabriek, in de volksmond de Botterfabriek genoemd.

Lees Meer »

Emsbroek 3

De mevrouw uit de winkel van Emsbroek komt met touwtjes aan om de pakketjes veilig te kunnen vervoeren. Een ouderwetse service. Wim las pas nog op de Achterhoekse spreukenkalender:Dee goeie olde tied toen de mensen et zo slech hadden.

Lees Meer »

Emsbroek 2

Hier is het duidelijker. Terwijl de jongeman zijn pakketjes achterop de fiets probeert te krijgen komt deze jongedame met een emmer en gieter van het degelijke soort naar buiten.Maar bij de deur komt er hulp opdagen….

Lees Meer »

Emsbroek

Als ik het goed heb komt hier iemand uit de winkel van Emsbroek. Het is me onduidelijk wat er in die pakjes zit.

Lees Meer »

Raat 2

De directeurs-, notaris- en doktersvrouwen konden zich allemaal een dienstmeisje veroorloven. Toch mooi om de mode van de 30er jaren te zien. Een mooi meisje ook!

Lees Meer »

Jaren 30

Een echte jaren 30 woning kun je met recht zeggen. Och misschien is deze ‘directeurswoning’ wel ouder. Maar van wie dit is en waar die staat of gestaan heeft? Het doet me denken aan dat prachtige huis aan de Wildenborchse

Lees Meer »