Hetty Site

Weblog2

Gerda van Ark

En deze vriendin van Dina, Anneke, had een zusje die echt door Hanna op de foto moest worden gezet. Geen wonder… wat een schatje. Zie je hoe ze onbevangen die grote hond vasthoudt? “Nee onze hond dut niks”, zeggen ze

Lees Meer »

Dina en Anneke

En natuurlijk zijn Dina met vriendin Anneke van Ark nu aan de beurt, eveneens in 1928. De foto is eveneens door opa genomen.Hier heeft Dina haar lange vlechten nog.En… deze Anneke is weer de moeder van Jenny Norde waarmee ik

Lees Meer »

Nu met z’n vieren

En natuurlijk ook één met de vrijers erbij. Dika met Hendrik en Dina met Schuizeman, zoals hij telkens genoemd wordt. Nu is voor mij ook het raadsel opgelost van een huwelijksfoto waar dit laatste stel opstaat.

Lees Meer »

Dika l. en Dina

Dika en vriendin Dina moesten er ook aan geloven in 1928. Opa fotografeerde alles wat hij maar voor de lens kreeg.

Lees Meer »

Werk aan de winkel

Opnieuw een foto van opa in 1928. Uit deze periode komen de eerste foto’s van opa en Hanna.Dit zijn een 17 jarige Hendrik Jan boven op de vracht en een nog amper 13 jarige Jan bij het paard.

Lees Meer »

Bram en Mies

Nog even iets verder terug in de tijd. Het is 1928 en op deze foto zijn een aandoenlijke Bram en Mies te zien. Opa maakte de foto van zijn twee jongste kinderen.

Lees Meer »

Het viertal Groot Nuelend

De vier Groot Nuelend kinderen zijn dan allang groot. Maar hier zie je de trots van Jo en Hendrik Jan. Het valt blijkbaar niet mee om ze allemaal stralend op de foto te krijgen. Ik denk dat Erna er allang

Lees Meer »

Hulde aan het Bruidspaar

Hulde aan dit bruidspaar Hendrik Jan en Jo Groot Nuelend. Ik gok dat ze hier hun 25 jarige trouwdag vieren. Hun stoelen zijn versierd zoals dat in de Achterhoek gebruikelijk is.Ik weet dat dat in Linde door de buurt gebeurde.

Lees Meer »

Mèt toebehoren

Dit werd er bij gebruikt om een goede ontvangst te krijgen.Ach… die opa. Als hij wat later geboren was zou hij beslist in de techniek terecht zijn gekomen…en filosofie en theologie gaan studeren.

Lees Meer »