Hetty Site

Weblog2

Nijeveen

Ook in Drenthe is de tijd van de melkzeven allang voorbij. In Nijeveen staat dit beeld van kunstenaar Bert Kiewiet als een blijvende herinnering aan vroeger tijden.Het nummer op de melkbus hoorde bij een boerderij met dat nummer.

Lees Meer »

Napraten 2

Ik weet niet of het hem is, maar het lijkt me dat Hendrik Jan hier aan het napraten is met Wim Wagenvoort, een broer van zwager Ben en indertijd boer op ’t Timmermanshuus in Delden.De melkzeef staat nu werkloos tegen

Lees Meer »

De verkoop

Nadat iedereen de kans heeft gehad om alles goed te bekijken worden de koeien bij opbod verkocht. Er hangt een plakkaat waarop staat dat bij hetzelfde bod loting plaatsvindt.

Lees Meer »

Animo genoeg…

Zo’n openbare verkoop trekt behalve kopers ook nieuwsgierigen. ‘Dat zijn leuke dingen voor de mensen’, om met Paul van Vliet te spreken. In elk geval zie je aan de hele lange rij auto’s dat het volle bak is op boerderij

Lees Meer »

Contact

Wim Jansen, met alpinopet, overal en klompen zorgt voor de sociale contacten. Tante Jo is toch niet de enige vrouw in deze mannenwereld, zo te zien.

Lees Meer »

Koffie.

Tante Jo lijkt hier druk in de weer. Ik vermoed mèt Joop dat zij heel wat kopjes koffie gezet heeft.

Lees Meer »

Drukke handel

Er wordt druk gepraat en overlegd. Het is een openbare verkoop. Bij gelijk bod wordt de verkoop door loting beslist.

Lees Meer »

Friesland

‘Mijn vader ging vaak naar Friesland waar hij met Auke Kramer -midden- of Holwerda -rechts- de boer op ging en hele veestapels opkocht. Beide families kwamen nog geregeld bij mijn moeder op visite’, meldt Joop.

Lees Meer »