Hetty Site

Weblog2

Open tuinen dag in de Wildenborch

Nu we het toch over de Wildenborch hebben… A.s zondag 26 februari en volgende week zondag 4 maart zijn de tuinen bij kasteel de Wildenborch bij Vorden voor publiek geopend. Je bent er welkom vanaf 11 uur tot 15 uur.

Lees Meer »

De Wildenborchse Kapel 5

En tot slot houdt de voorzitster van nu de openingstoespraak, Fryda te Lindert- Braakhekke. Zij is de Wildenborch altijd trouw gebleven en woont sinds enige jaren weer op de Waninkhof waar ze ook geboren is.

Lees Meer »

De Wildenborchse Kapel 4

Tijdens de heropening van de Wildenborchse Kapel was er een speciaal moment: de onthulling van het nieuwe glas in lood raam door de kasteelheer en – vrouwe van de Wildenborch Jennine en Evert-Kees van de Plassche-Staring..

Lees Meer »

De Wildenborchse kapel 3

Nu is het gebouw helemaal gerestaureerd en is klaar voor de volgende decennia als een cultureel centrum in de Wildenborch. Er is zelfs een prachtig glas in loodraam aangebracht, dat aangeboden is door de huidige bewoners van kasteel de Wildenborch.

Lees Meer »

Zijn opvolger

Hun boerderijen stonden vlak bij elkaar, die van Toon Mennink en Martin Kornegoor. Martin Kornegoor kwam oorspronkelijk uit Linde van ’t Hissink, maar trouwde met Catrien van de Mulder, zoals de boerderij genoemd werd omdat er vroeger ook een molen

Lees Meer »

De voorzitter

In die eerste tijd was Toon Mennink de voorzitter, want zo’n kapel heeft wel een organisatie nodig voor gebruik en onderhoud. Hij was een geziene man in de Wildenborch.

Lees Meer »

De Wildenborchse kapel 2

Deze wel… Die heeft er heel wat jaren gestaan. Dit houten gebouw zou uit de Betuwe gekomen zijn. Er zijn heel wat kerkdiensten, vergaderingen, uitvoeringen van TAO, recepties en feestjes gehouden en… natuurlijk ook de zondagsschool. Er is later een

Lees Meer »

De Wildenborchse Kapel

Niet alleen kwam er een school in de Wildenborch, er kwam ook een gebouwtje dat als de kapel genoemd werd en tevens dienst deed als zondagsschool. Het heeft er tot in de jaren 50 gestaan. Ik kan me deze niet

Lees Meer »