Weblog1

De Haar
Ik kreeg een vraag om foto’s van het geboortehuis van heel wat Bijenhofs, De Haar, van Joke Tjoonk die oude boerderijen rond Vorden beschrijft voor Stichting Oud Vorden. Ik stuurde haar wat ik heb, al is het niet veel. Ook

Familiemiddag
En het werd een gezellige middag met veel oude verhalen. De beide families van der Kolk woonden vroeger in de binnenstad van Hattem, beiden op een bovenhuis. Tante Marie en oom Jan boven hun schoenenzaak met hun vijf zonen en

Mooi begin…
We hebben de eerste verrassing van de dag al te pakken. Dit keer nog geen nieuwe lammeren al kan ik ze bij de laatste grijze ooi er wel uit kijken.Nee, we hebben net ons ochtendritueel achter de rug, hond, katten,

Afsluiting van het jaar met V en T.
Afgelopen donderdag vierden we als V en T het einde van het seizoen. Het laatste onderwerp van de zeven deugden was: Liefde, zeker niet de minste na onder meer rechtvaardigheid en matigheid. Dit keer de liefde voor de natuur door

Altijd wat te beleven…
foto: winter 2015. Het is of vroegere tijden herleven wanneer ik naar de beide honden kijk. Nu Mark door de week elke dag aan het klussen is hier, is Queeny er ook. Ze is loops en dat heeft nogal een

In de stal
De grootste van de fleslammetjes komt wel heel dichtbij. Je weet maar nooit of er iets te halen valt. Zijn moeder had een lam van een andere ooi ingepikt, geroofd en wilde niks meer met haar eigen lam te maken

Finn
‘Heb je al weer lammetjes aan de fles?’, vroeg Hilly afgelopen dinsdag tijdens onze culinaire avond. ‘Dan kom ik gauw eens aan met Finn’. Elke week past ze een dag op haar kleinzoon. En laat ze nou net gistermiddag aankomen,

Passage gaat culinair 3
Met zo’n 30 dames was de ruimte in het Hoefijzer weer goed gevuld. Dit Dorpshuis in Zuidbarge wordt geheel gerund door vrijwilligers. Ik heb begrepen dat er zo’n 50 mensen bij betrokken zijn. Je kunt gewoon een ruimte huren met

Passage gaat culinair 2
Tussen de verschillende gangen door waren er de spelletjes. Het uitbeelden van gezegden gaf af en toe wat hilariteit.

Passage gaat culinair!
En zo ineens zijn we alweer aan het eind van ons seizoen van Passage Zuidbarge Rietlanden en dat wordt gevierd met een culinaire avond. Dat wil zeggen dat iedereen iets meebrengt om te proeven. Ik meen dat dit vroeger ook

De Klusser
Er wordt geklust en niet zomaar even. Zo langzamerhand begon ons erf enige tekenen van verval te vertonen: stapels hout, een tuinset die nodig opgeknapt moest worden, de picknicktafels moesten gebeitst, het prieel opnieuw van een wilgenafscheiding voorzien, het keetje

De Straatkinderen in India
Een goede vriendin van ons komt uit Brabant en dat is goed te horen, ook al woont ze al meer dan 30 jaar in Drenthe en heeft ze een man die uit Noord Holland afkomstig is. Samen begonnen ze hun

Meer jong leven…
‘Kun je er straks nog een paar gebruiken?’ Rob belde en in deze tijd weet je wel wat dat betekent: lammeren. ‘Het is hier een puinhoop’, voegde hij er aan toe. ‘Er zijn veel lammeren geboren vannacht en ik kan

Jong leven…
Daan met de nieuwe aanwinst. Het is zover, het eerste verstoten lam is op sheepfarm Het Schoolpad gearriveerd. Het is een flink rammetje. Hij was de enige, maar moeder wilde niets van hem weten, och arme…We hebben het hok naast

12 april
‘Bu’j an ‘verven ewest vandage?’We zitten gezellig aan de koffie in Eefde. Ik bekijk m’n handen en zie de verf zitten. Bij het in de auto laden was de nog natte verf van mijn tulpenschilderij op een hand terecht gekomen.